Slavonika

Kroz povijest, loš odnos prema poljoprivrednicima, selu i poljoprivredi doveo je ovu ekonomski i gospodarski važnu granu na sami rub propasti pa je do danas ona najveći neiskorišteni potencijal ovih prostora.

Agencija Apriori World organizirala je prvu nacionalnu konferenciju Slavonika o poljoprivredi i prehrani, zbog očitog nedostatka diskusija o poljoprivrednim temama i iskorištavanju investicija i potencijala u ovoj gospodarskoj grani.

Ciljevi ove konferencije su povezati sve karike poljoprivrednog lanca, upoznati poljoprivrednike s izvorima financiranja i distribucije proizvoda te predstaviti ciljanim skupinama nove tehnologije u poljoprivredi. Također, cilj nam je i informirati opću javnost o prilikama i izazovima u poljoprivrednom sektoru. Jedan od najvažnijih ciljeva ove konferencije je poboljšanje sveukupnog stanja u poljoprivrednom sektoru na svim razinama; od regionalnog i nacionalnog do pojedinca i malih poljoprivrednih gospodarstava.

Prva konferencija Slavonika održana je 17. ožujka 2016., na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Od tada, konferencija se održava svake godine uz veliku potporu Ministarstva poljoprivrede i sveukupne poljoprivredne zajednice.