FOCUS konferencija

Zemlje jugoistočne Europe tijekom tranzicijskog procesa suočile su se s brojnim promjenama. Danas, zbog sve većeg utjecaja tehnologije, proces komunikacije ovisan je o brojnim digitalnim platformama, a nove generacije različito percipiraju i koriste komunikacijske alate.
U takvom, promjenjivom okruženju, javna administracija izložena je kritikama zbog birokratskih zapreka i nedovoljne komunikacije s javnošću. Iz tog je razloga javna rasprava o učinkovitoj komunikaciji potrebna više nego ikada.
Tim povodom održana je prva međunarodna konferencija o komunikaciji u javnoj upravi, a kojoj je cilj bio okupiti pojedince zaposlene u javnoj administraciji i javnim tvrtkama kako bi raspravljali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima. Prva konferencija održana je 1. prosinca 2017. u Termama Tuhelj u Republici Hrvatskoj. Nakon nje, konferencija je održana u Sarajevu u Bosni i Hercegovini 16. ožujka 2018. i u Beogradu u Republici Srbiji 5. lipnja 2018. Focus predstavlja platformu za povezivanje, razmjenu znanja i iskustava te definiranje smjernica novih komunikacijskih procesa.
Pod motom bliže ljudima, okuplja predstavnike javnog i privatnog sektora kako bi putem jednostavne i transparentne komunikacije započeli s ostvarivanjem cilja zajedničkog napretka. Zbog toga, program konferencije Focus, kroz praktične primjere uglednih domaćih i stranih komunikacijskih stručnjaka nudi sudionicima edukaciju o najnovijim trendovima u komunikaciji u javnom sektoru, izazovima s kojima se javni službenici susreću te savjetima kako unaprijediti komunikaciju na svim razinama.