top-img
paper2

PRO PR Awards

Svi postojeći programi nagrađivanja na području odnosa s javnošću u većini se odnose na projekte za odnose s javnošću, a ne na pojedince. Također, uobičajeno je da se programi nagrađivanja baziraju na uplati sudjelovanja u procesu nagrađivanja, izuzev dodjele nagrada za životno djelo i nagrada za razvoj doprinosa struci, koje se financijski ne naplaćuju.

Iz navedenih razloga, utemeljitelj i predsjednik Organizacijskog odbora međunarodne konferencije za odnose s javnošću i komunikacijski menadžment PRO PR, Danijel Koletić, dana 27. ožujka 2011. donosi odluku o osnivanju PRO PR Awards-a. PRO PR Awards uključuje sljedeće kategorije priznanja: PRO PR Award, PRO PR Vision City Award, PRO PR Vision Manager Award i PRO PR Infigo Award.

PRO PR Awards godišnje je priznanje namijenjeno pojedincima iz struke odnosa s javnošću, koji su svojim proaktivnim djelovanjem na etički način promicali struku odnosa s javnošću.

PRO PR Vision Manager Award je godišnje priznanje namijenjeno predsjedniku uprave, direktoru tvrtke, direktoru sportskog društva, direktoru sportskog događaja, direktoru kulturne institucije, direktoru kulturnog događaja ili voditelj projekata u nevladinoj organizaciji, a koji su svojom vizijom zadržali ili stvorili pozitivan publicitet jednom od sljedećih aktivnosti: plasmanom novih proizvoda i usluga na tržištu, upravljanjem projektom koji doprinosi nacionalnom interesu, ulaganjima u sponzorstva, ulaganjem u komunikacijske strategije društveno odgovornog poslovanja ili drugim aktivnostima koje su uvelike unaprijedile percepciju organizacije.

PRO PR Vision City Award je godišnje priznanje namijenjeno jednom gradu države u kojoj se održava PRO PR konferencija u tekućoj godini. Priznanje se dodjeljuje gradu koji je zahvaljujući svojoj komunikacijskoj strategiji stvorio dodatni publicitet, unutar i izvan nacionalnih granica, kroz kulturni, sportski ili gospodarsko-edukacijski događaj ili projekt, odnosno arhitektonskim ili nekim drugim vrijednim obilježjem koje je stvorilo novu viziju grada.

PRO PR Infigo Award godišnje je priznanje koje, na osnovu vlastitog odabira, dodjeljuje i uručuje g. Danijel Koletić, utemeljitelj PRO PR konferencije. Dobitnik ovog priznanja je osoba koja je svojim profesionalnim aktivnostima pružila izniman doprinos razvoju struke odnosa s javnošću. Ovo priznanje može dobiti pojedinac s područja novinarstva, odnosa s javnošću, svih vrsta marketinga, promocije, digitalne komunikacije ili član akademske zajednice koji učinkovito potiče razvoj svoje struke.